3 manieren om de verbondenheid met je partner te versterken

Verbondenheid met je partner is een van de belangrijkste elementen voor een stabiele relatie. We hebben allemaal momenten waarop we in een bepaalde mate minder verbonden zijn, door stress, kinderen, tijdgebrek of ruzie. Gelukkig zijn er ook manieren om weer dichter bij elkaar te komen.

1. Praat samen met je partner over hoe jullie elkaar ontmoetten, of hoe jullie een relatie kregen. Vond je de ander meteen leuk? Wat trok je aan in hem/haar?

2. Spreek een speciaal moment van samenzijn af, bijvoorbeeld een avond dat je samen uit eten gaat, waarbij de aandacht ligt op samen praten over persoonlijke ervaringen en aandacht voor elkaar.

3. Bedenk een ritueel moment in je relatie dat je iedere dag kunt uitvoeren en waarmee je aan je partner kunt laten zien hoe belangrijk hij/zij voor je is. Dat kan iets heel kleins zijn, zoals je partner echt met aandacht begroeten als hij/zij thuiskomt. Stel dit voor aan je partner en bespreek dit met elkaar.

Versterk je relatie

Welke negatieve patronen spelen een grote rol in je relatie? Neem deze patronen onder de loep en je ontdekt wat je kan verbeteren. Zo komt er meer ruimte voor liefde en verbondenheid.

Bron: Psychologie Magazine

Reageer op dit bericht