Organisatie ontwikkeling

Een succesvolle organisatie kenmerkt zich door werknemers die op hun plek zitten en doen waar ze goed in zijn. Voor werkgevers is het daarom cruciaal dat ze werknemers stimuleren om zichzelf te ontwikkelen. Assessments, coaching of een persoonlijk ontwikkelplan zijn daar juiste middelen voor. Uw organisatie floreert wanneer uw werknemer de juiste stimulans krijgt om zich verder te ontwikkelen, de juiste keuzes te maken en optimaal te presteren.

Loopbaancoaching

Tijdens een loopbaantraject help ik werknemers doelgericht om zelf de regie te pakken over hun loopbaan. Niet alleen winnen zijzelf daarmee aan zelfvertrouwen, hun plezier in het werk neemt ook toe. Hierdoor heeft u meer gemotiveerde en gefocuste medewerkers. De werknemer ontdekt zijn kwaliteiten en welke functies bij hem passen. Zo krijgt u het juiste talent op de juiste plek.

Assessments

Medewerkers zitten niet graag stil. Ze willen zichzelf ontwikkelen en doorgroeien naar betere of meer passende functies. Maar welke? Met een assessment krijgen zij inzicht in hun kwaliteiten en valkuilen, zodat ze helder zicht hebben op hun doorgroeimogelijkheden en ontwikkelpunten. Tijdens een assessment staat het individu centraal: zijn kwaliteiten en persoonlijke ontwikkeling zijn leidend.

HRM-advies

Personeel is het kapitaal van uw organisatie. Welke mensen heeft u nodig om de doelen van uw organisatie te halen? Hoe zorg je ervoor dat mensen intern op hun plek zitten en zich tegelijkertijd blijven ontwikkelen? V&P denkt mee in voor een Persoonlijk Ontwikkel Plan in uw organisatie of kijkt mee naar uw personeelsbeleid. Samen werken we aan de doelen van de organisatie én die van werknemers.