Studiekeuzetraject

De keuze voor een studie mag niet worden onderschat. De studie die je volgt, kan voor een belangrijk deel bepalen waar in de maatschappij jij straks terechtkomt. Maar er zijn zoveel verschillende mogelijkheden. Misschien lijkt alles je wel leuk. Of word je juist nergens écht enthousiast van.

Een studiekeuzetraject kan jou helpen als je de volgende vragen herkent:

  • Welke studie past bij mij?
  • Kan ik het beste mbo, hbo of universiteit doen?
  • Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik?
  • Hoe maak ik een juiste studiekeuze?

Tijdens een studiekeuzetraject gaan we samen op zoek naar de studie die bij jou past. Door middel van gesprekken, tests en opdrachten ontdekken we wie jij bent, wat je kunt en wat je graag wilt. Ook kijken we naar welk opleidingsniveau voor jou geschikt is. Ik help jou graag bij het maken van de juiste studiekeuze. En daarnaast leer je ook nog eens heel veel over jezelf!

Werkwijze

Een studiekeuzetraject van V&P bestaat uit drie gesprekken: een intakegesprek, een analysegesprek en een adviesgesprek. Ook nemen we (online) psychologische tests af.

Voorafgaand aan het studiekeuzetraject is er een optie voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Dit gesprek duurt een halfuur en is kosteloos.

Esther, 18 jaar – “Ik kijk met een enorm positief gevoel terug op het studiekeuzetraject! Ik weet niet alleen wat ik wil gaan studeren, ik ben ook meer te weten gekomen over mezelf, mijn vaardigheden, capaciteiten en ook mijn zwakke punten, waar ik dus ook op moet gaan letten bij mijn studie.
Ik heb geleerd dat je bij je studiekeuze niet alleen moet kijken naar welke studie je leuk vindt, en wat je er later mee zou kunnen doen, maar je eigenlijk vooral een studie moet kiezen die bij je eigenschappen past. Ook kan je na veel studies nog alle kanten op, dus moet je daar met je studiekeuze niet heel erg naar kijken. Door alleen al daar naar te kijken, kan je veel studies schrappen.”