Coaching

In een coachingstraject bij V&P wordt gewerkt aan jouw doelen door middel van individuele gesprekken of trainingen. Ieder traject is maatwerk: we sluiten aan op jouw vraag en werken aan het bereiken van jouw doel(en)! Hieronder volgen enkele veelvoorkomende thema’s in individuele coachingstrajecten en trainingen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op om jouw vraag te bespreken en te ontdekken welke mogelijkheden er zijn.

Gezond denken

‘Het regent ook altijd in Nederland.’ ‘Zie je, ik doe het nooit goed.’ ‘Ze zullen me vast wel gek vinden.’ Iedereen is bekend met negatieve gedachten. In onze gedachten kunnen we denkfouten maken. Je gaat ergens vanuit, terwijl dit in werkelijkheid niet zo is. Denkfouten maken is menselijk. Onbewust doe je dit regelmatig zonder er directe, negatieve gevolgen van te ondervinden. Soms kunnen denkfouten echter zo sterk en vaak aanwezig zijn, dat je erdoor belemmerd wordt. Dit heeft vaak een negatieve stemming tot gevolg en zorgt ervoor dat we bijvoorbeeld situaties gaan vermijden.

Inzicht in en je bewust zijn van je gedachtepatroon zijn hierin belangrijke stappen. Coaching van V&P helpt je daarbij! Met het verkregen inzicht ben je in staat om je gedachtepatroon bewust te veranderen en een realistische kijk op situaties, anderen, de wereld en jezelf te krijgen. De focus ligt op het ontwikkelen van gezonde en reële gedachten. Wat een verbetering van je stemming in de hand werkt

Aan dit thema kan gewerkt worden in individuele coachingsgesprekken.

Grenzen stellen

Heb jij moeite met het aangeven van jouw grenzen? Of weet jij niet waar jouw grenzen liggen? Merk jij dat de balans tussen werk en privé verstoord is? Wat maakt het voor jou lastig om grenzen aan te geven?

Wellicht komen de bovenstaande vragen jou bekend voor. Het aangeven van grenzen is een bekend, maar vaak ook lastig thema. Regelmatig word je in het aangeven van grenzen belemmerd door allerlei gedachten, die ervoor zorgen dat je je grenzen niet aangeeft, maar er juist overheen gaat. In coaching bij V&P ontdek je wat jou belemmerd om jouw grenzen aan te geven, waar jouw grenzen liggen en hoe jij die op een gepaste manier aan kunt geven. Leer de regie te pakken in jouw leven. Dat doe je door jouw grenzen aan te geven en daarmee goed voor jezelf te zorgen!

Aan dit thema kan gewerkt worden in individuele coachingsgesprekken of een training.

Effectief communiceren

Goed communiceren zorgt voor effectief samenwerken. Helaas gaan er in de onderlinge communicatie vaak talloze dingen mis. Wij zijn geneigd te denken dat de ander net zo redeneert als wij zelf. Of het gedrag vertoont als wij zelf zouden doen. Vaak is dat echter niet zo. Hoe zorg jij ervoor dat de ander jou begrijpt?

Door middel van coaching leer je jouw eigen communicatiestijl en jouw non-verbale en verbale gedrag (her)kennen. Met dit inzicht kun je jouw communicatiestijl effectiever gebruiken en je valkuilen vermijden. Als jij je bewust bent van jouw communicatiestijl en die van de ander, kun je met minder moeite meer bereiken. Samenwerken wordt dan leuker en effectiever!

Aan dit thema kan gewerkt worden in individuele coachingsgesprekken of een training.

Focus en balans

Merk jij dat je uit balans bent en je concentratie vermindert? Merk je dat het evenwicht tussen privé en werk verstoord is? En merk je dat dit jou energie kost? Dit zijn signalen die kunnen leiden tot stress- of burn-out klachten. Het is belangrijk om daar iets mee te doen. In coaching bij V&P krijg je inzicht in jouw energie en hanteren we een effectieve aanpak om dit ongezonde patroon te doorbreken.

Regie nemen in je loopbaan

Heb jij het gevoel dat je de regie hebt in jouw loopbaan?  Of heb je eerder het gevoel dat alles jou overkomt? Door coaching kun je leren hoe je weer aan het roer kunt staan in jouw loopbaan. Natuurlijk heb je niet alles in de hand. Vaak kun je talloze redenen bedenken waarom het niet mogelijk is je doel te bereiken. Daarop focussen helpt echter niet. Door je energie te steken in dingen die je wél kunt beïnvloeden en bereiken, pak je regie en kom je meer op de juiste plek. Hoe? Door dingen te doen die je leuk vindt en waar je energie van krijgt. Maar ook door diverse mogelijkheden te overwegen en daar een keuze in te maken. Je leert ook welke dingen je beter los kunt laten om verder te komen. Zo wordt het mogelijk de regie over jouw loopbaan (terug) te krijgen. Waarom? Om iets te doen waar je gelukkig van wordt!

Het uiten van en omgaan met emoties

Soms kan het lijken alsof je op het gebied van emoties op slot zit. Je herkent emoties niet bij jezelf of vindt het lastig om jouw gevoelens te uiten. Dit kan ervoor zorgen dat je jouw emoties opkropt, wat vaak negatieve gevolgen heeft. Niet alleen voor jezelf, maar ook in het contact met anderen. In coaching bij V&P leer je jouw emoties (h)erkennen. Zowel de positieve als de negatieve emoties. Ook leer je hoe je met jouw emoties kunt omgaan. Dat doen we op een manier die bij jou past.  Ontdek hoe jij jouw emoties kunt leren voelen en uiten in coaching bij V&P!

Omgaan met stress

Ervaar jij stress op je werk of in je privéleven? Moet jij veel van jezelf en voelt het alsof je nooit rust hebt? Het leren omgaan met stress is een van de meest voorkomende vragen in coaching. Stress stelt de mens soms in staat om adequaat te handelen. In andere situaties heeft stress echter veel negatieve gevolgen. In coaching bij V&P ontdek je wat de oorzaak is van stress, maar krijg je ook meer overzicht en energie en raak je meer in balans. Ontdek hoe jij de stress de baas kunt zijn in coaching bij V&P!

Gebruik het contactformulier om je aan te melden voor een coachingstraject of voor het aanvragen van meer informatie.

Advies van Verhoeks & Provily

Eline, 19 jaar – “De manier van het coachingstraject vond ik fijn! Door de vragen die mij gesteld werden over wat ik wilde, kwam ik zelf op antwoorden. Dit hielp mij om de dingen in mijn hoofd te ordenen.”