Coaching persoonlijke ontwikkeling

Tijdens een coachingstraject werken we aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Met individuele gesprekken, tests en opdrachten werken we aan het realiseren van jouw doelen. Omdat het gaat om persoonlijke ontwikkeling, is elk traject per definitie maatwerk. Jouw vragen en uitdagingen zijn leidend. Hieronder volgen veelvoorkomende thema’s in individuele coachingstrajecten.

Werkwijze
Coaching van V&P bestaat uit een intakegesprek, gevolgd door (meestal vier tot zes) sessies van een uur. Indien gewenst, kan een persoonlijkheidsvragenlijst worden ingezet om een scherp beeld te krijgen van jouw kwaliteiten, drijfveren  en valkuilen.

Worstel jij met een ander onderwerp? Neem dan contact op.

Gezond denken

‘Het regent ook altijd in Nederland.’ ‘Zie je, ik doe het nooit goed.’ Iedereen is bekend met negatieve gedachten. Denkfouten liggen daarbij op de loer. Je gaat ergens vanuit, terwijl dit in werkelijkheid niet zo is. Deze (negatieve) gedachtes kunnen zo sterk en vaak aanwezig zijn, dat ze jouw functioneren in de weg staan. Je gaat bijvoorbeeld situaties mijden. Met coaching help ik jou inzicht te verkrijgen in gedachtepatronen en leer ik je hoe je toewerkt naar gezonde en reële gedachten.

Grenzen stellen

Grenzen aangeven is moeilijk. Of misschien weet je niet eens waar jouw grenzen precies liggen. Misschien is de balans tussen werk en privé verstoord of kun je moeilijk ‘nee’ zeggen. Wat maakt dat mensen bij jou makkelijk over grenzen heen gaan? Bepaalde gedachten kunnen het aangeven van grenzen belemmeren en ertoe leiden dat je er zelfs overheen gaat. Ik leer jou hoe je zelf de regie kunt pakken over je eigen leven. Door goed je grenzen te bepalen, zorg je beter voor jezelf.

Effectief communiceren

Zonder goede communicatie geen optimale samenwerking. In onderlinge communicatie gaan er vaak veel dingen mis. Als mensen zijn we geneigd te denken dat de ander net zo redeneert als wij zelf. Of hetzelfde gedrag vertoont als wij zelf zouden doen. De praktijk is anders. Hoe zorg jij ervoor dat de ander jou begrijpt? In dit traject leer je jouw eigen communicatiestijl en (non-)verbale gedrag (her)kennen. Zodat je dichter bij jezelf blijft, effectiever communiceert en valkuilen vermijdt.

Focus en balans

Merk jij dat je uit balans bent en je concentratie vermindert? Heb je het gevoel je dat het evenwicht tussen privé en werk verstoord is? En kosten die zorgen jou veel energie? Stop die gevoelens niet weg. Het is belangrijk om deze signalen op te merken en serieus te nemen. Op langere termijn kunnen die namelijk leiden tot stress- of burn-outklachten. In individuele gesprekken reik ik jou vanuit de psychologie inzichten aan die jou helpen om dit soort ongezonde patronen te doorbreken.

Regie nemen in je loopbaan

Ben jij iemand die de regie pakt over zijn eigen loopbaan of heb je het gevoel dat alles jou overkomt? Natuurlijk heb je niet alles in de hand. Je kunt talloze redenen bedenken waarom het niet mogelijk is om bepaalde doelen te bereiken. Maar daarop focussen helpt niet. Door middel van coaching leer je energie te steken in de zaken die je wél kunt beïnvloeden. Ook help ik je in het maken van de juiste afweging en het doorhakken van knopen. Zo pak jij de regie terug.

Uiten van (en omgaan met) emoties

Je emoties zitten vast. Je herkent ze niet of vindt het lastig om er uiting aan te geven. Dit kan ertoe leiden dat je jouw emoties gaat opkroppen, met alle negatieve gevolgen van dien. Niet alleen voor jezelf, maar ook in het contact met anderen. Ik leer je graag om jouw emoties te (h)erkennen en hoe je daarmee kunt omgaan. Dat doen we op een manier die bij jou past. Positieve én negatieve emoties horen bij het leven. Hoe je ermee omgaat, bepaalt echter hun invloed op jouw leven.

Omgaan met stress

Ervaar jij stress op je werk of in je privéleven? Moet jij altijd alles van jezelf en voelt het alsof je nooit eens rust hebt? In mijn praktijk werk ik veel met mensen die moeite hebben om van hun stress af te komen. Ben jij ook op zoek naar inzicht hierin? Samen gaan we op zoek naar de oorzaken van jouw stress. Ik geef jou inzicht in jezelf en reik je concrete handvatten aan om meer in balans te raken. Met stress- en burnoutcoaching blijf jij jouw stress de baas.

Eline, 19 jaar – “De manier van het coachingstraject vond ik fijn! Door de vragen die mij gesteld werden over wat ik wilde, kwam ik zelf op antwoorden. Dit hielp mij om de dingen in mijn hoofd te ordenen.”