Referenties

Bent u benieuwd hoe cliënten onze trajecten hebben ervaren? Op deze pagina vindt u enkele referenties:

Marius van Zanten, BUVA

“Onze ervaring met V&P is positief geweest. Wij hebben gemerkt dat zij verstand van zaken hebben maar ook oog hebben voor de menselijk kant van de kandidaten.
Het resultaat van de assessments bij V&P heeft voor onze organisatie het gewenste doel bereikt. “

Mevr. J.W. Baas

Aan het eind van het studiekeuzeproces hebben we de beslissing genomen om onze dochter te laten testen bij V&P. We hadden al eerder een heel positieve ervaring bij Evelyne met onze andere dochter. Ik ben bij twee van de drie gesprekken geweest tijdens het traject.

Ik kijk heel positief terug op het traject! In heel korte tijd schetsen ze een compleet en realistisch beeld van wie je bent en wat wel of niet bij je past. Ik vond het heel gezellig en nuttig om erbij te zijn. Ik had het niet willen missen. Ik vond het prettig dat we op het allerlaatste moment nog ingepland konden worden bij Joanne.

Door de testuitslagen te bespreken, krijg je een compleet beeld wie je bent als persoon. Ik zou iedereen aanraden deze investering in jezelf te doen.

Na dit studiekeuzetraject weet je beter wat bij je past en kun je de keuze goed onderbouwen. Dat geeft je een goed gevoel!

Marjorie van der Klooster

Ik ben Marjorie van der Klooster, ben 24 jaar en woon in Dordrecht. Zo’n 5 jaar geleden heb ik mijn diploma SPW 3 Gehandicaptenzorg in mijn zak gestoken en ben ik flink gaan solliciteren richting de gehandicaptenzorg. Hoewel ik 2 jaar kon werken als oproepkracht bij een instelling, moest ik door bezuinigingen helaas stoppen. Ik pakte elke baan aan, van werken op een schippersinternaat tot notariskantoor tot gastouder (wat ik ook erg leuk vind).  Doordat ik al zoveel gedaan had en (heel) vaak was afgewezen, wist ik niet meer goed wat ik nu echt leuk vond en durfde ik niet meer te solliciteren.

Ik ben bij V&P terecht gekomen via mijn broertje. Ik ging naar de website om te kijken of het wat voor mij was en ik vond precies de vragen die ik ook had.

Ik kijk zeer positief terug op het loopbaantraject. De gesprekken zijn heel waardevol! Je mag alles eruit gooien wat er in je zit en er wordt heel professioneel en persoonlijk mee omgegaan. Voor de  tests moet je echt even gaan zitten. Het fijne hiervan is dat je geen fout antwoord kunt geven. Het traject heeft mij geholpen om te zien dat ik op de goede weg zat. Ik weet nu waar ik goed in ben en kan het gerust weer terug lezen in het duidelijke en eenvoudig verwoorde verslag. Ik heb pas weer een sollicitatiegesprek gehad bij een instelling van de gehandicaptenzorg en het ging best goed!

Ik raad iedereen die toch nog zit te twijfelen aan, om dit traject te doorlopen. Je krijgt zoveel terug en komt zoveel over jezelf te weten wat erg waardevol is!

Eline

Mijn naam is Eline en ik ben 19 jaar. Ik heb de kappersopleiding afgerond en een paar jaar als kapster gewerkt. Ik twijfelde of dit vak wel bij me paste, maar ik wist ook niet welke opleiding of werkplek er dan wel bij mij zou passen. Ik wilde nu wel een goede keuze maken, dus ging ik op zoek naar een goed advies. Zo vond ik V&P!

De manier van het traject vond ik fijn! We begonnen met een gesprek waarin er allemaal vragen aan mij werden gesteld over wie ik ben en wat ik wil . Door deze vragen werd ik aan het denken gezet over de keuzes die ik wilde gaan maken. Na dit eerste gesprek kreeg ik de opdracht om twee tests online te maken: een beroepentest en een persoonlijkheidstest. Ik kreeg ook een 360 graden feedback-opdracht mee om in te vullen. In een volgend gesprek kwam alles samen: we bespraken de uitslagen, of ik mezelf hierin herkende en welke richting en dus opleiding/beroepen er bij mij zouden passen.

Door dit traject heb ik ontdekt dat het onderwijs bij mij past! Ik ga nu eerst beginnen aan de opleiding ‘Onderwijsassistent’ en hoop daarna door te kunnen naar de ‘Pabo’. Het traject gaf zekerheid om een keuze te maken, omdat je ontdekt wat je sterke kanten zijn.

Drs. J. Baars, schooldecaan

In de tijd dat er steeds meer aandacht gegeven wordt aan een juiste studiekeuze in het vervolgonderwijs is het van het grootste belang om tot een juiste advisering te komen. De medewerkers van V&P zijn daar uitstekend in gespecialiseerd. Ze hebben vakkennis en geven een helder overzicht van de capaciteiten, interesses en persoonlijke kenmerken van de leerlingen.