Loopbaanbegeleiding van een loopbaancoach of hulp bij je studiekeuze nodig in Utrecht?

Je bevindt je in Utrecht en zit niet op de juiste werkplek, of je wilt graag ontdekken wat je qua loopbaan wilt en kunt? Of weet je niet welke studie bij je past? Dan is loopbaanbegeleiding of een studiekeuzetraject bij V&P precies wat je zoekt!

V&P helpt je graag verder door middel van:
– loopbaanbegeleiding
– een beroepskeuzetest
– loopbaanadvies
– een studiekeuzetest
– of advies bij de studiekeuze in Utrecht

Iedereen, jong of oud, man of vrouw, die gaat werken/studeren of die al werkt/studeert, kan baat hebben bij onze persoonlijke en doelgerichte begeleiding in Utrecht. V&P test je persoonlijkheid, interesses, kwaliteiten en drijfveren. Na het testen en onderzoeken van je persoonlijkheid en interesses gaan we door naar het onderzoeken van studies en zo komen we tot de juiste studiekeuze of de juiste vervolg stap in je loopbaan.

Hulp van VP-Advies bij studiekeuze (omgeving Utrecht)

Het maken van de juiste keuzes op het gebied van je studie is vaak erg lastig en het komt nog steeds voor dat studenten na een aantal maanden erachter komen dat de gekozen studie niet de juiste is. Vervroegd stoppen met een opleiding is dan meestal een logisch gevolg en eigenlijk gooi je hiermee een heel jaar weg. Een van de redenen dat studenten vervroegd stoppen met hun studie, meestal in het eerste leerjaar, is omdat ze zich niet goed genoeg georiënteerd hebben en tijdens het studeren blijkt dat de studie niet is wat ze er op voorhand van verwacht hadden.

Het maken van de juiste keuze is vooral voor jongeren in de leeftijd van 16 t/m 21 jaar een moeilijk besluit en daarom is het wellicht verstandig om te kiezen voor studiekeuzebegeleiding. Bij VP-Advies in Utrecht heb je de mogelijkheid om een studiekeuzetraject te volgen waardoor je te weten komt hoe je qua persoon in elkaar zit, wat je interesses zijn en wat uiteindelijk een passende opleiding kan zijn. Door middel van onze coaching kom je erachter wat je echt wilt en kun je gemakkelijker een keuze voor een passende opleiding maken. VP-Advies ondersteunt studenten met de studiekeuze bij een opleiding binnen het mbo, het hbo en de universiteit.

Ben je op dit moment al bezig met een opleiding, maar ben je niet helemaal tevreden met je huidige opleiding, dan kun je ervoor kiezen om een studiekeuzetraject bij VP-Advies in Utrecht te volgen. Jouw adviseur zal je gedurende 3 gesprekken helemaal klaarstomen om de juiste studiekeuze te maken. We beginnen met een intakegesprek, waarin na de kennismaking een probleemverkenning volgt en er wordt een passende opdracht voor jou opgesteld. Thuis vul je diverse psychodiagnostische tests online in. Tijdens het tweede gesprek (analysegesprek) worden de resultaten besproken. Daarna ga jij de studie-opties goed bekijken. Tijdens het derde en laatste gesprek (adviesgesprek) gaan we resultaten vergelijken met jouw persoonlijkheidsprofiel en kijken welke aspecten van een opleiding bij je zouden passen. De uiteindelijke rapportage van alle gesprekken en tests helpt je bij het maken van de juiste keuze van een studie.

Een assessment is maatwerk voor uw personeelsbeleid

Als directeur of manager van een bedrijf wil je altijd de juiste krachten op de juiste plekken hebben, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Het is nooit een zekerheid dat een werknemer geschikt is voor een functie, of een werknemer een bepaalde promotie aan kan en of een nieuwe sollicitant binnen je bedrijf past. Een assessment van V&P geeft inzicht in de persoonlijkheid en capaciteiten van een bepaalde werknemer of sollicitant en biedt hulp bij het maken van de juiste keuzes in het personeelsbeleid van je bedrijf.

Een assessment in Utrecht bij VP-Advies kan de ideale oplossing zijn om erachter te komen of een sollicitant of werknemer geschikt is voor een functie binnen je bedrijf. Een assessment bestaat uit vier onderzoeken, namelijk een persoonlijkheidsonderzoek, prestatie- en motivatieonderzoek, cognitieve capaciteitenonderzoek en een loopbaanwensenonderzoek. Na deze onderzoeken volgt er een diepte-interview om nog meer inzicht te krijgen in de capaciteiten en persoonlijkheid van een sollicitant of werknemer. In de uiteindelijke rapportage die hieruit volgt komen de resultaten van de onderzoeken en de uitkomst van het diepte-interview te staan en vanuit hier kan er een keuze gemaakt worden of de sollicitant of werknemer geschikt is voor een (andere) functie binnen je bedrijf. De assessments van V&P advies hebben al vele bedrijven geholpen bij het professionaliseren van het personeelsbeleid en het selecteren van de juiste mensen op de juiste plekken binnen het bedrijf.

Gratis oriëntatiegesprek

Wil je meer weten over loopbaanbegeleiding, loopbaancoaching of een studiekeuzetraject in Utrecht? Vraag dan een gratis oriëntatiegesprek aan bij V&P Advies. Onze professionele adviseurs hebben menselijkheid en efficiëntie hoog in het vaandel staan. We zijn een psychologisch adviesbureau dat gericht is op jouw talent en persoonlijke ontwikkeling. We gaan doelgericht te werk en na het volgen van onze trajecten geven we concreet advies. Als je kiest voor ons loopbaantraject dan word je door onze loopbaancoach in Utrecht begeleid en volgen er drie gesprekken, evenals bij het studiekeuzetraject. Na de drie gesprekken wordt er door ons een rapportage opgemaakt en heb je een handvat bij het maken van een vervolgkeuze voor een nieuwe stap in je loopbaan. Je komt nieuwe inzichten over jezelf te weten en die zullen je helpen bij het maken van de juiste vervolgkeuze in je loopbaan.

V&P advies heeft twee vestigingen. Je kunt bij ons terecht voor een assessment, studiekeuzetraject of een loopbaantraject in Utrecht en Rotterdam.