Organisatieontwikkeling

Organisaties zijn continu in ontwikkeling. Een succesvolle organisatie wordt gekenmerkt door werknemers die op hun plek zitten en doen waar ze goed in zijn. Dit kan alleen door het allerbeste uit werknemers te halen en hen te stimuleren zichzelf te ontwikkelen. Een lerende organisatie zijn. Door middel van assessments, coaching of het opstellen van persoonlijk ontwikkelplannen (POP) krijgen werknemers de kans zichzelf verder te ontwikkelen, wat een positieve boost geeft binnen een organisatie.

Loopbaancoaching

Loop jij tegen grenzen aan op je werk, maar weet je niet hoe je ze moet aangeven? Vind jij het lastig om de balans tussen werk en privé goed te houden? Loop jij tegen communicatie aan met collega’s of je werkgever? In loopbaancoaching werk je doelgericht. Je leert je valkuilen herkennen en regie nemen over jouw gedrag. Dit zorgt ervoor dat jij meer zelfvertrouwen hebt en meer plezier op je werk ervaart.

Loopbaantraject

Weet jij niet of jij op de juiste plek zit? Wil jij gebruik maken van jouw talenten en energie krijgen van je werk? Ontdek in een loopbaantraject wat jouw talenten zijn en waar jij door gedreven wordt. Dit stelt jou in staat de juiste koers te bepalen en op zoek te gaan naar de (werk)plek die bij jou past.

Voor werkgevers: het juiste talent op de juiste plek. Dat maakt een werknemer succesvol en dit heeft positieve invloed op de resultaten van uw organisatie. Door middel van een loopbaantraject ontdekt uw werknemer wat de juiste werkplek voor hem is.

Ontwikkelassessment

Vind jij het belangrijk om te blijven ontwikkelen in jouw carrière? Door een ontwikkelassessment krijg je inzicht in jouw kwaliteiten en valkuilen, zodat je doorgroeimogelijkheden en ontwikkelpunten helder krijgt. Hierdoor kun je stappen zetten in jouw carrière. Onze assessments stellen de mens, zijn kwaliteiten en persoonlijke ontwikkeling centraal.

POP-ontwikkeling

Mensen stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Daar varen zowel werknemers als organisaties goed bij. Dit kan door een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP) op te stellen per werknemer. Hierdoor worden zowel doelen van de organisatie als van de werknemer behaald.