Coaching nodig in de omgeving Utrecht?

Het hebben van een positieve mindset en een goed zelfbeeld is erg belangrijk en zal bijdragen aan betere prestaties in het dagelijks leven. Dit geldt voor je prestaties op school of op je werk, maar kan ook van toepassing zijn op je prestaties in de sport en bij andere situaties in je privé leven. Helaas zijn er veel mensen met een negatief zelfbeeld en dit heeft een slechte invloed op hun prestaties op school en op het werk. Vaak lopen mensen onterecht met een negatief zelfbeeld rond en dit kan leiden tot belemmeringen en het vermijden van bepaalde situaties. Wij van VP-Advies kunnen hier met onze coachingstrajecten een belangrijke rol in spelen door ervoor te zorgen dat je inzicht krijgt in je gedachtepatroon. We leren hoe je moet omgaan met negatieve gedachten en laten je inzien dat dit onbewuste denkfouten zijn. Met de verkregen inzichten die voortvloeien uit onze coachingsgesprekken zal je in staat zijn om je gedachtepatroon te veranderen en een positief zelfbeeld te krijgen. Uiteindelijk krijg je weer een realistische kijk op het leven en heb je de focus op het ontwikkelen van gezonde en reële gedachten. Aan het einde van ons coachingstraject zal je lekkerder in je vel zitten en dit zorgt voor een betere stemming. Ben je op zoek naar coaching in de omgeving van Utrecht? Je kunt terecht bij VP-Advies voor een coachingstraject. We geven mentale coaching, loopbaancoaching en andere vormen van coaching. In deze trajecten zal er door middel van individuele gesprekken en (mogelijk) tests gewerkt worden aan jouw persoonlijke doelen.

Omgang met stress

Stress is een fenomeen waar iedereen wel eens mee te maken heeft gehad. Stress is lang niet altijd ongezond, het kan je bijvoorbeeld helpen om goed te presteren op het werk omdat het je alert en geconcentreerd maakt. Het probleem is dat niet iedereen even goed bestand is tegen stress en daardoor kan het bij sommige mensen een belastende factor worden en zelfs leiden tot een burn-out. Leren omgaan met stress kan daarom de uitweg zijn voor mensen die veel problemen ervaren dankzij stress.

Stress kan onder andere ontstaan doordat je te perfectionistisch bent, doordat je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt of doordat je geen grenzen durft aan te geven. Een perfectionistisch persoon neemt niet snel genoegen met het resultaat van een bepaalde taak, of dit nu een privé situatie is of op het werk en dit kan dus gemakkelijk leiden tot stress. Hetzelfde geldt voor mensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Deze mensen voelen bij alles wat ze doen erg veel verantwoordelijkheid en daardoor kan er ook stress ontstaan. Als je moeilijk je grenzen aan kan geven en daardoor teveel hooi op de vork neemt, kan het op een gegeven moment ook teveel worden en daarom is het belangrijk dat je leert om je grenzen aan te geven. Als je dit niet doet dan kan dit ook leiden tot veel stress en uiteindelijk een burn-out.

VP-Advies in Utrecht is een psychologisch adviesbureau dat je kan helpen bij de omgang met stress. Door deel te nemen aan ons coachingstraject leren we je hoe je ongezonde stress kunt voorkomen en hoe je met stress om moet gaan. Door middel van individuele gesprekken komen wij erachter wat bij jou de oorzaak is van de stress en gaan we samen op zoek naar een oplossing om de stress te verminderen.

Coaching om effectiever te communiceren

Effectief communiceren is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het hebben van een goede onderlinge communicatie zal leiden tot een effectievere samenwerking en dit kan belangrijk zijn op diverse vlakken in het dagelijks leven, voornamelijk op je werk. Helaas is dit niet altijd het geval en vindt er miscommunicatie plaats waardoor dingen niet lopen zoals ze zouden moeten lopen. Wil jij ook effectiever kunnen communiceren? Bij ons psychologisch adviesbureau in Utrecht helpen wij je graag met de ontwikkeling van jouw communicatieve vaardigheden. Door middel van coaching helpen wij je met het herkennen van je eigen communicatiestijl (verbaal en non-verbaal). Dankzij onze tips leer je effectief communiceren en kun je jouw gespreksvaardigheden ontwikkelen. Als je inzicht hebt in je eigen communicatiestijl en je bewust bent van de stijl van een ander, dan verloopt de communicatie soepeler en dit maakt het samenwerken gemakkelijker. Maak gebruik van het contactformulier om je aan te melden voor een coachingstraject of om meer informatie op te vragen over onze werkwijze.

Mentale coaching van een lifecoach of loopbaancoach

Er kunnen momenten in je momenten in leven zijn waarbij je de behoefte hebt om met een professionele psycholoog in gesprek te gaan. Dit kan verschillende oorzaken hebben: je kan problemen op je werk hebben, problemen in de relationele sfeer of je zit gewoon niet lekker in je vel door een opeenstapeling van diverse problemen. Bij Verhoeks & Profily in Utrecht ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar professionele psychologen. Onze psychologen helpen graag met het zoeken naar de oorzaak en de oplossing van je problemen. Als je kiest voor een coachingstraject bij VP-Advies in Utrecht dan zullen we tijdens individuele gesprekken onderzoeken wat jouw valkuilen zijn en samen op zoek naar een oplossing hiervoor.

Naast onze coachingstrajecten kun je ons ook inschakelen als je op zoek bent naar loopbaanadvies, hulp bij een studiekeuze of voor een assessment. VP-Advies biedt maatwerk en is altijd gericht op jouw talent en persoonlijke ontwikkeling. Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van psychodiagnostische testafname, keuzebegeleiding en gesprekstechnieken zijn wij uw ideale partner als u zich op persoonlijk vlak wilt ontwikkelen. Naast onze locatie in Utrecht kunt u ook terecht bij onze vestiging in Rotterdam. Als je nog vragen hebt over onze diensten of werkwijze dan kun je altijd contact met ons opnemen.